Nappi

C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA Damliers Oprah


C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA Damliers Oprah
Syntynyt 7.12.2014
Kasvattaja: Eija Haarala
Koko: 39,5cm
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvet: 0/0 (tutkittu myös yli 3-vuotiaana)
Lonkat: C/C
Selkä: VA0, SP0, LTV1
ENM ja vWd -vapaa


Nappi saapui meille 1.2.2015. Olen jo kymmenisen vuotta haaveillut omasta kooikerhondjesta, ja vihdoin toiveeni täyttyi. Kooikkeri on tullut tutuksi jo agilityn parissa, mutta etenkin, kun vanhempani hankkivat keväällä 2012 Merlinin. Kun Merlinin ihana sisko Velda astutettiin upealla uroksella, Ollilla, ajattelin, että tälläistä tilaisuutta ei voi päästää ohi. Kiitoksia kovasti kasvattaja Eijalle, että saimme tästä pentueesta oman pienen tytön! Minun ja Teemun sydämet sulatti jo neljäviikkoisena sydäntyttö, josta nyt sitten tulikin Nappi. Nappi vaan tuntui silloin jo omalta.

Nyt Napista on jo kasvanut aikuinen tyttö, ja harrastuksiimme kuuluu näyttelyt ja agility (lenkkeilyn ja mm. veneilyn ohella). Rallytokoa olemme  myös kokeilleet. Nappi on energinen ja aktiivinen tapaus, ja oman perheen kesken kiltti ja tottelevainen koira, eli juuri sitä mitä voisin toivoa. Kotioloissa osaa ottaa rauhallisesti ja harrastuksissa riittää moottoria.

Harrastukset
Näyttelyissä olemme saavuttaneet hienosti menestystä niin Suomessa kuin ulkomailla. Nappi on Suomen, Viron ja Ruotsin muotovalio ja lisäksi on saavuttanut kansainvälisen muotovalion arvon (C.I.B). Spanieliliiton erikoisnäyttelyssä vuonna 2016 Nappi oli paras narttu 2 nuorten luokassa, ja vuoden 2019 kooikerhondjein 20-vuotis juhlaerikoisnäyttelyssä Nappi oli paras narttu.

Agilityssä kilpailemme medi 2 -luokassa. Kävin kisaamassa Napin kanssa kesän 2019 aikana 4 rataa, jotka riittivät luokkanousunollien keräämiseen. Nappi on agilityssä hyvä harrastuskoira, mutta omistajalla on kaksi vasenta jalkaa. Pentujen jälkeen on tarkoitus palata kisakentille ja ainakin tähdätään 3-luokkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti