tiistai 10. maaliskuuta 2015

Napin ensimmäiset rokotukset ja kasvua

Meillä loppui vihdoin ja viimein koulusta lähiopetustunnit viime viikon keskiviikkona. Enää koulun puolesta olisi siis raportteja ja sellutehtaan suunnittelu. Eipä meillä tosin enää muutenkaan ollut koulua kuin 10-16 tuntia viikossa. Kiva, että on vähän ylimäärästä aikaa Napin opettamiseen. Nyt tosin tarvii järjestää Napille yksinoloja, ettei se opi siihen, että me olemme kotona aina. 

Nappi opiskelee ahkerasti mikrobiologiaa :)
Napin kanssa ollaan puuhailtu paljon viimeisten kahden viikon aikana. Maanantaina 2.3 käytiin rokottamassa Nappi ja Nano samalla reissulla. Nappia vähän hirvitti eläinlääkärin tutkiminen, mutta antoi katsoa hienosti hampaat, kun sitä on paljon opetettu. :) Pitää kyllä tehdä Napilla pöytätreeniä muuten, menee sitten helpommin ellääk käynnit ja ihan jo näyttelyidenkin puolesta. Rokotusta Nappi ei huomannut yhtään, ja eläinlääkärikin oli jo Napinkin mielestä ihan mukava kun sai namiakin. Oli hauska vertailla sisarusten erilaisia reaktioita eläinlääkärikäynnillä. Nappi oli oikeastaan innoissaan uudesta paikasta, ja Nanoa ympäristö vähän jännitti. Eläinlääkärin kanssa taasen Nano oli paljon reippaammin kuin Nappi. Eläinlääkäri tutki pennut tarkkaan ja totesi, että kummatkin ovat hienoja ja terveitä. Pennut myös punnittiin eläinlääkärillä ja jouduimme äitini kanssa toteamaan, että meidän kummankin vaa'at näyttävät jonkin verran pieleen. Oma vaaka näytti päivää ennen Napilla 4,6 kg ja eläinlääkärillä 4,85 kg. Näillä vaaoilla silti mennään, jospa se virhe pysyisi suurinpiirtein saman suuruisena koko ajan. :) Napista lähti yhdessä vaiheessa kovasti karvaa, varmaankin lähtee tuon aikuiskarvan tieltä pois. Tavalliseen kampaan ei jäänyt haiventakaan, kun karva on niin hienoa. Kävimme sitten hakemassa apteekista ilmaisen täikamman, jolla lähti hienosti irtokarvat, mutta ei kuitenkaan ollut liian hienojakoinen. Napin häntäkarvat alkoivat myös aukeamaan noin 12-viikkoisena.

Nappi tykkää nukkua kenkien kanssa, välillä voi niitä sitten vähän maistellakin :)
Teemunkin päällä on kiva nukkua

Napilla pikkuhiljaa ulkoilut pitenee ja maailmassa löytyy vieläkin paljon ihmeteltävää. Nappi tuijottaa pitkään lintuja, ohikulkevia koiria ja ihmisiä, mutta ei onneksi hauku yleensä mitään. Oikeastaan se tuntuu ennemmin uteliaalta. Nappi on nyt muutamaan kertaan halunnut päästä tapaamaan vastaantulevia koirakoita, mutta en ole sitä päästänyt tuntemattomia tapaamaan, ettei Napille jää mitään huonoja muistoja. Muutenkin epäilen suuresti ettei kaikilla keskustassa asuvilla koirilla ole rokotukset kunnossa.. Haukkuvia ja isoja koiria Nappi vähän arastelee, toivottavasti parin viikon päästä alkavalla pentukurssilla olisi vähän isompiakin koiria, jotta tottuisi. Joka viikko ollaan käyty Napin kanssa Mustin ja Mirrin järjestämissä pentutapaamisissa, siellä Nappi on niin reippaasti pentujen ja ihmisten kanssa!

Nappi on ehdollistunut hyvin naksuttimeen ja olemme opetelleet sen avulla temppuja. Nappi osaa hienosti istuen odottaa hississä ja ymmärtää muutenkin odota-käskyn. Luoksetulo sujuu Napilta edelleen hyvin ja nopeasti, Teemulle olen tosin joutunut huomauttamaan, että namia pitää olla aina saatavilla. :) Nappi osaa myös istua, seisoa ja mennä makaamaan. Olen opettanut sille myös kosketusalustaa ja sen Nappi myös oppi heti. Tassulla läpsäsyä ei ehkä olisi kannattanut vielä opettaa, koska nyt Nappi tarjoaa sitä temppua joka välissä. :D Tyttönen osaa hienosti jäädä jo yksin kotiin. Aina kun tulemme kotiin, Nappi alkaa vasta heräilemään ja venyttelemään. Vaikka Napissa on energiaa todella paljon, se osaa rauhoittua tosi hienosti. Nappi sopii todella hienosti meidän perheen arkeen!

Viime sunnuntaina kävimme Raisiossa äitini, Merlinin ja pentujen kanssa kooikereiden agilitykoulutuksessa. Vanton tila oli todella upea paikka ja siellä oli hienot paikat harrastaa agilityä ja muitakin koiralajeja. Oli tosi mukava tavata muitakin kooikkeriharrastajia ja näyttää pentuja nopeasti muillekin. Iso kiitos järjestäjille! Me lähdimme koulutuksesta jo pian Merlinin vuoron jälkeen, koska pennut olivat jo ihan poikki. Automatkat kuitenkin kestivät 4 tuntia yhteensä. Vähän Nanoa ja Nappia jännitti kun uudessa ympäristössä tavattiin uusia ihmisiä ja koiria, mutta namilla ja leikillä kummatkin sai lahjottua. :) Pennut olivat niin vaivattomia matkalaisia, kummatkin nukkuivat autossa meno- ja tulomatkat ja odotteluajat autossa. Toivottavasti eivät opi Merliniltä valitusvinkumista aina kun on tylsää. 
12 viikkoa, 29,5 cm 4,6 kg (ellääk 4,85 kg)
12 viikkoa

13 viikkoa, 30,5 cm 5,4 kg

13 viikkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti