maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen

Nappi pääsi viettämään laatuaikaa koko viikonlopuksi Nanon ja Merlinin kanssa. Perjantain pentutreffit jäivät väliin pitkäperjantain vuoksi ja lauantaina emme osallistuneet pentueskariin, koska olin hoitamassa kolmikkoa vanhempieni juhliessa naapurin viiskymppisiä. Napilla on kuitenkin ollut paljon puuhaa viikonloppuna, kun on saanut riehua Nanon kanssa. Uskomatonta, kuinka paljon kahdella pienellä pennulla voi olla virtaa.

Täällä sairastelu jatkuu, minkä vuoksi blogissakin ollaan oltu hiljaa.. Varmaankin edellisen sairauden heikentämänä nyt meni selkä, eikä se oikein tykkää istumisesta. Nyt on jo paremmalla mallilla onneksi, pystyy jo blogiakin päivittämään! Koulujuttujakin pitäisi vielä jaksaa vääntää, mutta pitäähän sitä Napin kuulumiset ensin päivittää ettei unohda. :)

Nappi kasvaa huimaa tahtia ja hampaitakin on lähtenyt jo 4 edestä. Viime viikon maanantaina pennut saivat rokotukset ja tyttö käyttäytyi hienosti vastaanotolla, häntä heiluen olisi pitänyt kaikki moikata. Pöydällä tutkiminen ei vieläkään ole Napin mielestä niin hurjan kiva juttu, mutta onneksi eläinlääkäriltä saa namia. Eläinlääkärikin naureskeli, että pennut ovat vissiin helposti lahjottavissa.

Nappi sulautuu hyvin taljaan

Vauhtia riittää!

Nappi ja bambilelu


Nyt olemme käyneet jokaviikkoisten pentutreffien lisäksi ensimmäistä kertaa eskarissa, missä Nappi jaksoi keskittyä yllättävän hyvin. Napille on hajut todella tärkeitä, ja se haistelisi hallin pohjaa jatkuvasti, ellei ole kontaktissa. Ihan samanlainen, kuin enonsa Merlin... :) Nappi on muutenkin suuri jäljestäjä, pariin otteeseen se on jäljestänyt samassa kerrostalossa asuvan kultsikan jäljet suoraan pihalta ovelle, taitava tyttö! Eskarissa meidän tavoitteena on se, että Nappi tottuu halliin, muihin koiriin ja ihmisiin, ei niinkään siellä opeteltavat temput ja asiat. Napilla on jo kaikki perusjutut ja vähän hauskemmatkin temput hallussa, ainoa, mikä tarvii huomattavasti harjoittelua, on luoksetulo vanhempieni pihalta.. Nappi on täysverinen ulkokoira, ja se voisi omasta mielestään olla vaikka tunteja yksin heidän pihallaan, etenkin, kun sieltä löytyy kaikkea kivaa syötävää, kuten lepänkäpyjä..

Napista on tullut huomattavasti sosiaalisempi ihmisiä kohtaan. Aikaisemmin se katseli ihmisiä, eikä halunnut erikseen tutustumaan, mutta nyt pitäisi päästä tutustumaan kaikkiin (ellei ole jotain hirvittävän epäilyttävää kassia tai muuta vastaantulijalla). Koiriin Napin tarvitsisi päästä tutustumaan enemmänkin, nyt ainoat koirakontaktit on pentutreffeillä ja vanhempieni luona. Ohikulkevia koiria onneksi menee kymmeniä päivittäin, eikä siinä ole ongelmaa, mutta olisi hyvä enemmänkin hihnassa tavata muita koiria. Yhtä kilttiä walesinarttua Nappi pääsikin haistelemaan viime viikolla Merlinin treeneissä mukana ollessaan, ja hienosti tyttö osasi kunnioittaa isompaansa. :) Nappi tietysti sekoitti walesin kooikeriin, ja oli siitä aluksi ihan innoissaan.. Outoa, miten näin pieni voi jo erottaa omanlaisensa!


Heti, kun pyykkipino ilmestyy lattialle, Nappi menee siihen nukkumaan :)
14-viikkoinen 5,6 kg 31,5 cm

15-viikkoinen 6,1 kg 32,2 cm

16-viikkoinen 6,4 kg 33,5 cm
Nappi täytti eilen jo 17 viikkoa. Kuvia ei vielä ole ladattu koneelle, tulee siis myöhemmin. Nyt painoa oli 7 kg ja korkeutta 34,5-35 cm. Täällä vähän jo odotellaan korkeuden kasvun hidastumista, koska nartuilla ihannekoko on 38 cm, jonka saa 2 sentillä ylittää. :D Eipä sillä kuitenkaan väliä ole, kunhan mediluokassa agilityssä pysyy, niin on juuri sopivan kokoinen. Pentukarvaa lähtee kovaa vauhtia ja selän päällä kulkee harja aikuiskarvaa. Häntä on myös auennut hyvin ja on tyvestä aika paksu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti