sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Hiljaisuus päättyy, erkkarin PN2!

Vuoden blogitauko päättyy nyt, saas nähdä jaksanko yhtään useammin päivitellä. Nyt päivitin sivustot ja loin uuden näyttelysivun, josta pääsee lukemaan näyttelyarvosteluja ja joihinkin olen lisäillyt omia kommenttejani näyttelystä tai tuomarista.

Viime viikonloppuna Nappi yllätti kaikki ollen upeasti Spanieliliiton päänäyttelyn paras narttu 2 saaden neljännen sertinsä! Aivan mahtava fiilis yhä edelleen! Pikkupirpana taisi hurmata tuomarin adhd iloisella luonteellaan. En olisi uskonut, että Nappi koskaan tulee pärjäämään erkkareissa, vaikka se omaan silmääni kuinka nätti olisikin. Mehän oltiin mukana näyttelyssä vaan sen vuoksi, että äitini saa matkaseuraa ja näin saimme kasvattajaluokan kasaan. Mutta kuinkas kävikään. :) Napin arvostelu löytyy näyttelyt sivulta.  Kasvarissa jäimme neljänsiksi, mutta tuomari antoi meidänkin tättähäärille kunniapalkinnon.

Nyt Nappi on virallisesti aikuinen, 2 vuotta tulee täyteen jo 7.12, eli voittajanäyttelyt kisaillaan sitten avo-luokassa! Nopeasti se aika menee. Näyttelypuolella Nappi on pärjännyt melko hyvin, 4 sertiä kasassa ennen valioitumismahdollisuutta. Monet tuomareista pitävät Nappia liian kookkaana, ja onhan se 1,5 cm yli 38cm ihannekoon. Mutta kaikista onnellisin olen siitä, kuinka hienosti Nappi käyttäytyy nykyään näyttelyissä. Se on ihan innoissaan kaikista vastaantulevista ihmisistä ja kehässä olemisesta.

Agilityssäkin ollaan edetty, periaatteessa voisi möllikisoihin jo osallistua jos saisi kepit ja kontaktit kuntoon.. En kyllä tiedä, miten Napin päähän saa ne kontaktit ikinäkään menemään, kun se haluaa mennä vaan "täysii", eihän agilityssä kuulu pysähdellä. :) Ainakin vauhtia riittää kivasti. Ollaankin pidetty treenit aina melko lyhyinä, ettei vauhti kerkeä lainkaan hiipumaan ja into pysyy yllä. Tietty lyhyillä treeneillä ja harvoilla treenauskerroilla edistyminen ei ole mitenkään huikeeta. :D Mutta mielestäni parempi on, että koiralla on intoa ja vauhtia, kuin se, että pääsee jo 1,5-vuotiaan kanssa kisaamaan.

Muutenkin olen vähän himmaillut tuon agin kanssa ennen Napin virallisia terveystuloksia. Mielestäni on hyvä tietää koiran luuston tilanne ennen kuin tosissaan aletaan treenaamaan ja kisaamaan, ettei sitten pahimmassa tapauksessa tietämättään riko koiraa. Veli Nanohan kävi terveystarkeissa noin kuukausi sitten, kaikki priimaa, polvet ja kyynärät 0/0, lonkat B/A ja selkä ok. Myös Lenni veli kävi terveystarkeissa ja tuloksina kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Nappia en ole vielä viitsinyt kuvauttaa, kun juoksut alkoivat ihan kesäkuun lopussa eli periaatteessa valeraskausaika saattaa vaikuttaa tuloksiin. Mutta jos vaikka ensi viikonlopun Seinäjoki kv:n jälkeen pääsisi Napin kuvauttamaan ennen Helsingin voittajanäyttelyitä. Silmäthän Napilta tutkittiin terveiksi jo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti