lauantai 25. heinäkuuta 2020

Pentuja tulossa!

Nyt ehkä jo uskaltaa paljastaa ilouutisen, meille on tulossa pentuja! Nappi on astutettu 7-9.6.2020 kahdella hienolla uroksella, Redillä ja Riemulla. Astutukset menivät oikein mallikkaasti. Kyseessä on siis kaksoisastutus, koska halusin varmistaa Napin tiinehtymisen ja kaksoisastutus on kooikkereiden geenipoolia ajatellen hyvä mahdollisuus lisätä geenien monimuotoisuutta. Pennuille suoritetaan ennen rekisteröintiä polveutumistutkimus, jossa selviää, kumpi on pennun isä. Toivotaan kovasti, että pentuja tulee kummaltakin urokselta! Pentueen tiedot löytyvät tarkemmin pennut-sivulta.

Astutuksesta käynnistyikin sitten ikuisuudelta tuntunut odotus, onko Nappi tiineenä vai eikö. Koska edellisellä kerralla Nappi jäi tyhjäksi (vaikka olin 100 % varma tiineydestä oireiden vuoksi), nyt en uskaltanut antaa itseni ajatella ennen ultraa, että pentuja on tulossa. Viimekertainen oli niin suuri pettymys, koska näitä pentuja on suunniteltu monen ihmisen kanssa jo useampi vuosi ja nämä ovat olleet todella toivottuja ja odotettuja pentuja.

Ultra sitten koitti 3.7.2020, kun tiineysvuorokausia oli takana 26. Ultrassa näkyi kuin näkyikin kaksi sikiötä, jotka olivat hyvin kehittyneitä! Olin todella onnellinen, että ultrassa näkyi pieniä vauvan alkuja ja että Nappi oli tiine, mutta edelleen jäi se pelko, että pentuja on vain kaksi, eikä ole mitenkään tavatonta, että ultran jälkeen joitain pentuja vielä imeytyy.. Ultrassa olin niin häkeltynyt koko tilanteesta, etten tiedä osasinko iloita edes uutisesta, kun olin niin valmistautunut taas pettymykseen. Muutaman tunnin päästä se sitten iski tajuntaan ja tuli onnen kyyneleet.

Nyt on ultran jälkeen jännitetty, miten vatsa kasvaa, ja nyt alkaa olla jo sellainen pallo, että uskallan vihdoin ja viimein aloittaa pentublogin pitämisen! (Salaa tietty toivon, että pentuja olisi enemmänkin kuin ne 2 :) mutta kyllä se kaksikin riittää aivan hienosti!) Vatsa alkaa näyttää melko muhkealta näin seitsemännen tiineysviikon lopussa ja painoa Napille on tullut 2kg, eikä se ole lihavassa kunnossa kuitenkaan. Pentujen liikkeet alkoivat tuntua pieninä hipaisuina vuorokauden 42 kohdalla, nyt vuorokauden 48 kohdalla ne ovat jo selkeitä.

Alla kuvia, joita olen odottanut, että pääsen tänne laittamaan tiineyden ajalta:


Kuvan mahdollinen sisältö: koira
Onnellinen tuleva äiti

Kuvan mahdollinen sisältö: ultraääni
Napin toinen pentu ultrassa

Vasemmalla Teemu väsää pentulaatikkoa, Nappi testasi heti lopputuloksen

Tiineysvuorokausi 39
Tiineysvuorokausi 46


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti